Glace au Four
Glace au Four
10 ingredienser
En klassisk efterrätt som fortfarande överraskar. Sockerkaka, glass och bär under ett täcke av maräng.
Här hittar du ett recept på
.
Ingredienser
- Sockerkaka, till botten
Marängsmet
- 6 äggvitor
- 3 dl strösocker
- 0,5 krm salt
Fyllning och garnering
- vaniljglass
- björnbär
- blåbär
- hallon
- vinbär
- florsocker
Gör så här
Maräng
- Tillsätt socker och en nypa salt till äggvitorna.
- Vispa ca 6 minuter på högsta hastighet. Marängen ska bli blank och man skall inte känna sockerkristallerna när man tar lite mellan fingrarna.
Glace au four
- Värm upp ugnen på 250 grader.
- Dela sockerkakan längs med och skär bort eventuella kanter.
- Fyll ena lagret full med bär och glass och tryck till. Spara bär till garnering.
- Lägg på locket och täck sedan allt med maräng smeten runt om.
- Grädda i ugn i 2-3 minuter tills marängen får gyllene färg.
Vid servering
- Pudra över lite flor socker och extra med bär.