Pepparstekt biff med hasselbackspotatis och stuvad spenat
Pepparstekt biff med hasselbackspotatis och stuvad spenat
21 ingredienser
50 min
Den godaste potatisen som finns - hasselbackspotatis! Till denna favorit serveras bröd- och pepparstek biff med stuvad spenat. En fantastik helgmiddag du bara måste prova!
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 4 skivor biff (à 150 g)
- 2 tsk rosépeppar, mortlad
- 2 tsk svartpeppar, mortlad
- 2 tsk grönpeppar, mortlad (torkad)
- 2 skivor levainbröd, fint hackat (eller annat ljust osötat bröd)
- smör, till stekning
- rapsolja, till stekning
- salt
Hasselbackspotatis
- 12 fasta potatisar, skrubbade
- 30 g smör, kylskåpskallt
- salt
- svartpeppar, nymalen
- 3 msk ströbröd
Stuvad spenat
- 25 g smör
- 3 msk vetemjöl
- 4 dl vispgrädde
- 3 dl standardmjölk
- 350 g färsk spenat
- 25 g smör
- salt
- muskot
Gör så här
Hasselbackspotatis
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skiva potatisarna fint, men inte hela vägen igenom. Ställ dem i en ugnssäker form. Salta och peppra väl.
- Hyvla smöret med en osthyvel eller klicka ut och täck potatisarna med smör. Strö sist över ströbröd.
- Tillaga i ugnen ca 30 minuter tills potatisarna är riktigt genombakta, krispiga och gyllenbruna.
Stuvad spenat
- Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt grädde och mjölk. Koka upp och låt koka försiktigt några minuter. Smaka av med salt och peppar, håll varm till servering.
- Bryn smöret i en kastrull. Fräs spenaten i det brynta smöret. Tillsätt stuvningen och låt koka upp. Avsluta muskot och salt
Pepparbiff
- Blanda alla pepparsorter och brödet. Salta biffskivorna runt om och klappa in peppar- och brödblandningen på ena sidan av biffskivorna.
- Häll olja i en stekpanna och tillsätt smör. Låt smöret tystna och lägg i biffskivorna med brödsidan ner. Stek tills de fått en gyllene färg, vänd och stek tills innertemperaturen är ca 50 grader.
- Ta upp ur pannan och låt vila före servering.
Servering
- Skär varje biffskiva i fyra bitar och lägg dem fint på tallrikar. Placera hasselbackspotatisar intill köttet och skeda god varm spenatstuvning lite på köttet och ut på tallriken.