Pepparguide med Leif Mannerström

Vilken peppar passar till vad? Och varför ska man rosta vitpeppar? Se Leif Mannerström berätta om sin favoritkrydda och knepet för att få ut så mycket och god smak som möjligt.

Slå på klippet för att se Leifs pepparguide.

Vitpeppar

Leifs favoritkrydda - speciellt rostad vitpeppar. Det blir fint, krispig och får en helt annan smak. Testa själv och fyll på pepparkvarnen med rostad vitpeppar så blir det en smaksensation varje gång.

Tips! Lyxa till det med Leifs rådjursfilé med pepparsås. Här hittar du receptet >>

Rosépeppar

En kär gammal klassiker som inte är lika populär idag som den var förr. Men den är fortfarande lika god och dekorativ,

Tips -  Testa att strö lite rosépeppar på sillen till jul!

Grönpeppar

Grönpeppar är det rätta valet till pepparstek. Testa att laga klassikern jordgubbar med grönpepparsås, du kommer inte bli besviken. Här hittar du receptet >>

Svartpeppar

Favoriten till pastarätter. Ingen pasta carbonara är komplett utan några drag med svartpepparkvarnen! 
Tips! Här hittar du vårt mest populära recept på pasta carbonara >>

Kryddpeppar

En underbar krydda som är otroligt populär i den svenska husmanskosten! Leif själv använder den till allt från sill, lax, kalv med dillsås och viltkött. 

Tips! Testa Leifs recept på kroppkakor >>