Rödbetssymfoni med chevreost och rostade pecannötter

Rödbetssymfoni med chevreost och rostade pecannötter
Foto: TV4

Rödbetssymfoni med chevreost och rostade pecannötter

4

9 ingredienser

Rödbetor och chevre är en klassisk succé. Här tillsammans med sallad, pecannötter och honung. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner4
  • 5-6 rödbetor
  • en påse med färdig mixsallad
  • 150 g chèvreost
  • ca 1 dl pekannötter
  • 1 msk honung, flytande
  • någon tsk balsamvinäger
  • salt
  • peppar
  • flytande smör

Gör så här

  1. Börja med att tvätta rödbetorna utan att skala dem, lägg i kastrull och täck med vatten.
  2. Tillsätt en nypa salt och låt koka under lock på svag värme tills de mjuknat ca: 30-40 min.
  3. Häll av vattnet, vänta några minuter tills de svalnat något, tag då en 2-liters plastpåse som handske och massera bort skalet försiktigt. Klyfta och lägg i ugnsfast form.
  4. Ringla över flytande smör och honung, salta och gratinera i 225 gr ca: 10 min tills de fått fin färg.
  5. Lägg under tiden upp sallad på ett serveringsfat och rosta nötterna försiktigt i en torr stekpanna.
  6. När rödbetorna är färdiga låt de svalna något innan du lägger dem på salladsbädden.
  7. Ta bort den yttre hinnan på osten och ”klicka ” ut den över rödbetorna, strö på nötterna och ringla över någon tesked av din favoritbalsamvinäger (i mitt fall fikonbalsam), strö över lite flingsalt och servera.