Salamifylld fläskfilé

Pelle Johansson

Salamifylld fläskfilé

8 ingredienser

35 min

En god fläskfilé med sting. Servera gärna med nykokt pasta eller klyftpotatis.

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör
  • 50 g salami, i tunna skivor
  • 6 marinerade, soltorkade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra köttet. Bryn filén i smör i en het stekpanna.
  2. Skär djupa skåror i köttet med cirka 1 cemtimeters mellanrum. Lägg en vikt salamiskiva och en bit tomat i varje skåra. Lägg köttet i en ugnssäker form.
  3. Vispa ihop grädde och tomatpuré och häll det i formen. Stek i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
  4. Servera gärna med smörfräst spenat och kokt pasta eller klyftpotatis.