Kalvrullader med potatispuré
Kalvrullader med potatispuré
14 ingredienser
Kalvrullader med Prästost, Karl-Johanssvamp och potatispuré.
Ingredienser
- 600 g kalvinnanlår
- 200 g prästost
- 2 saltgurkor
- 4 karljohansvampar, normalstora (eller kantareller)
- 1 msk smör
- 1 dl vitt vin
- 3 dl grädde
- 1 dl persilja, hackad
Potatispuré
- 8-10 mjöliga potatisar
- 2 dl grädde
- 3 dl mjölk
- 1 msk smör
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
Potatispuré
- Koka potatisen mjuk.
- Pressa den med en purépress eller potatispress.
- Värm grädde, mjölk och smör.
- Vispa ner den tillsammans med potatisen.
- Salta och peppra.
Kalvrullader
- Skiva 8 skivor av innanlåret och banka lätt.
- Skär stavar av saltgurka, prästost - ca 8 cm långa.
- Lägg stavarna i mitten på varje köttbit och rulla ihop, fäst med tandpetare eller grillpinne.
- Salta, peppra och bryn försiktigt.
- Lyft ur rulladerna.
- I samma panna: stek fint tärnad svamp i en matsked smör.
- Tillsätt vin och grädde, låt koka 1 minut.
- Lägg tillbaka kalvrulladerna i pannan och låt allt puttra i ca 5 minuter.
- Servera med potatispuré.