Kalvrullader med potatispuré

Kalvrullader med potatispuré
Foto: TV4
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Kalvrullader med potatispuré

14 ingredienser

Kalvrullader med Prästost, Karl-Johanssvamp och potatispuré.

Ingredienser

portioner
  • 600 g kalvinnanlår
  • 200 g prästost
  • 2 saltgurkor
  • 4 karljohansvampar, normalstora (eller kantareller)
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 dl persilja, hackad

Potatispuré

  • 8-10 mjöliga potatisar
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

Potatispuré

  1. Koka potatisen mjuk.
  2. Pressa den med en purépress eller potatispress.
  3. Värm grädde, mjölk och smör.
  4. Vispa ner den tillsammans med potatisen.
  5. Salta och peppra.

Kalvrullader

  1. Skiva 8 skivor av innanlåret och banka lätt.
  2. Skär stavar av saltgurka, prästost - ca 8 cm långa.
  3. Lägg stavarna i mitten på varje köttbit och rulla ihop, fäst med tandpetare eller grillpinne.
  4. Salta, peppra och bryn försiktigt.
  5. Lyft ur rulladerna.
  6. I samma panna: stek fint tärnad svamp i en matsked smör.
  7. Tillsätt vin och grädde, låt koka 1 minut.
  8. Lägg tillbaka kalvrulladerna i pannan och låt allt puttra i ca 5 minuter.
  9. Servera med potatispuré.