Lax med hummerströssel

0 röster
30 min
8

Festlig lax med hummerströssel och limesås!

Visa mer
30 min
8

Du behöver

  • 8 bitar laxfilé utan skinn och ben, ca 1 1/4 kg
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm grovstött vitpeppar

Hummerströssel:

  • 1 Hummer
  • strimlat skal av 1 lime
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 1 Hummer
  • 1 lime, strimlat skal
  • 0,5 dl hackad bladpersilja

Sås:

  • 4 dl Arla Köket lätt crème fraiche
  • 2 msk konc hummerfond
  • pressad saft av 1 lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk konc hummerfond
  • 1 lime, saften
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ingredienserna till såsen.
  2. Rensa hummern och dela köttet i bitar. Blanda hummer, limeskal och persilja.
  3. Lägg laxen på ett stort ugnssäkert fat. Salta och peppra. Hit kan man förbereda.
  4. Stek laxen i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
  5. Låt såsen koka ihop några minuter. Häll en del av såsen över laxen och strö över hummerströsslet. Servera resten av såsen till.
6 december 2007

Laddar fler recept