Lax med hummerströssel

30 min
8

Festlig lax med hummerströssel och limesås!

6 december 2007
30 min
8

Du behöver

  • 8 bitar laxfilé utan skinn och ben, ca 1 1/4 kg
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm grovstött vitpeppar

Hummerströssel:

  • 1 Hummer
  • strimlat skal av 1 lime
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 1 st Hummer
  • 1 st lime, strimlat skal
  • 0,5 dl hackad bladpersilja

Sås:

  • 4 dl Arla Köket lätt crème fraiche
  • 2 msk konc hummerfond
  • pressad saft av 1 lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk konc hummerfond
  • 1 st lime, saften
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ingredienserna till såsen.
  2. Rensa hummern och dela köttet i bitar. Blanda hummer, limeskal och persilja.
  3. Lägg laxen på ett stort ugnssäkert fat. Salta och peppra. Hit kan man förbereda.
  4. Stek laxen i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
  5. Låt såsen koka ihop några minuter. Häll en del av såsen över laxen och strö över hummerströsslet. Servera resten av såsen till.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept