Inkokt lax
Inkokt lax
9 ingredienser
20 min
Inkokt lax är så gott och enkelt! En riktig klassiker i modern tappning. Du kan servera laxen både varm och kall, så det är perfekt när du vill förbereda påskmiddag eller sommarbuffé.
Ingredienser
- 1 kg lax, i portionsbitar
- 1 l vatten
- 2 msk vinäger
- 3 tsk salt
- 5 vitpepparkorn
- 2 kryddpepparkorn
- 1 gul lök (liten)
- 1 morot (liten)
- 3 dillkvistar
Gör så här
- Skala och dela grönsakerna i grova bitar.
- Koka upp vattnet med de övriga ingredienserna och låt lagen koka 5-10 minuter så att den får smak.
- Häll lagen över fiskbitarna, sjud därefter under lock i 6-10 minuter, beroende på storlek.
- Servera fisken varm eller kall, tillsammans med kokt potatis, kokta grönsaker eller grönsallad och någon gräddfilsås.