Färsk pasta med tryffel

Färsk pasta med tryffel
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Färsk pasta med tryffel

5 ingredienser

20 min

Avnjut tryffeln med färsk pasta. Snabbt, enkelt och lyxigt!

Tryffel är en underjordisk svamp som i storlek är allt i från som en hasselnöt till cirka 10 centimeter i diameter. Den används som krydda och anses vara en delikatess. Kan vara svart, grå, brun eller vit, mest populär är den svarta franska eller den vita italienska.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 förp färsk spaghetti
  • 1 morot
  • 0,25 rotselleri
  • 0,5 purjolök
  • 1 liten burk svart tryffel

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig gryta.
  2. Lägg ner pastan och låt den koka cirka 6-10 minuter beroende på fabrikat och tjocklek.
  3. Skala under tiden rotsakerna och purjon och gör långa "spagettistrån" av dem med hjälp av en potatisskalare.
  4. Koka dem hastigt i vattnet tillsammans med spagettin när det återstår någon minut av koktiden.
  5. Häll av vattnet från spagettin och grönsakerna.
  6. Fördela i 4 djupa skålar eller stjälp upp det på ett serveringsfat. Rör i olivolja och hyvla över lite tryffel.