Grillad kalv med rotfrukter och bearnaisesås
Grillad kalv med rotfrukter och bearnaisesås
8 ingredienser
45 min
Grillad kalv med en smalvariant av bearnaisesås!
Ingredienser
- 4 skivor innanlår av kalv
- 2 tomater
- 4 dl lätt crème fraiche
- bearnaisepulver
- 4 palsternackor
- 4 morötter
- 3 klyftor vitlök
- 1 tsk malen spiskummin
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda bearnaisepulver och lättcrème fraîche och låt koka upp.
- Halvera tomaterna och krydda dem med salt och svartpeppar. Ställ dem på en plåt eller i en ugnsfast form och sätt in dem i ugnen, cirka 10 minuter.
- Skala rotfrukterna och skär i stavar. Krydda med spiskummin och pressad vitlök.
- Baka rotfrukterna i ugn på 175 grader i cirka 15 minuter.
- Hetta upp olja i en stekpanna och grilla kalven hastigt på båda sidor. Salta och peppra.
- Servera köttet tillsammans med den rostade tomaten och rotfrukterna.