Laxkuber med limedipp
Laxkuber med limedipp
15 ingredienser
15 min
En snabblagad rätt med asiatiska smaker.
Ingredienser
- 500 g laxfilé
- 0,5 dl sesamfrön
- 1 msk sesamolja
- 1 msk rapsolja
- salt
- peppar
Limedipp
- 1 msk dijonsenap
- 2 äggulor, rumsvarma
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 klyftor vitlök
- 0,5 dl olivolja, rumstempererad
- 1,5 dl rapsolja, rumstempererad
- 1 limefrukt, skalet
- salt
- peppar
Gör så här
- Skär laxen i kuber.
- Blanda sesamfrön med salt och peppar och vänd laxbitarna i blandningen.
- Stek dem sedan hastigt i sesamolja och rapsolja.
Limedipp
- Rör ihop äggulorna och senap.
- Häll i vinäger och pressa i vitlöken.
- Vispa droppvis i olivoljan, och fortsätt sedan på samma vis med rapsoljan.
- Riv i skalet från en lime och smaka av med salt och peppar.