Äppeltarte
Äppeltarte
7 ingredienser
30 min
Ljumma små äppeldrömmar som smälter i munnen!
Ingredienser
- 1 förp djupfryst smördeg
- 4 äpple av syrlig sort
- 4 msk florsocker
- 250 g vaniljkvarg
- 1 tsk kardemummakärnor
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Tina smördegen och kavla ut den med lite mjöl.
- Gör rundlar av degen med hjälp av ett glas.
- Skala äpplena, skär dem i tunna klyftor och lägg dem på smördegsplattorna. Sikta rikligt med florsocker över.
- Lägg över plattorna på en plåt med bakplåtspapper och baka högt i ugnen tills allt blir gyllenbrunt, cirka 15 minuter.
- Gör kesellablandingen under tiden: Mortla kardemummakärnorna och blanda med kanelen och vaniljsockret.
- Lägg i blandningen i vaniljkesellan, rör om och ställ in i kylen.
- Servera varje äppeltarte med en klick av kesellablandningen.