Kokosglass med grillad ananas

Kokosglass med grillad ananas
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Kokosglass med grillad ananas

0

10 ingredienser

4h 15 min

En fräsch dessert med exotiska smaker. Hemgjord kokosglass med Malibu serveras med grillad ananas.

Ingredienser

portioner4

Kokosglass

  • 400 g kokospulver
  • 1 dl Malibulikör
  • 0,5 dl limefrukt, juice
  • 2 dl sockerlag
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk glykos

Grillad ananas

  • 1 ananas
  • malen ingefära (pulver)
  • rörsocker
  • 1 dl vitt vin

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till glassen och kör i glassmaskin, eller frys den i en stor bunke och rör om då och då till glassmassan har fast konsistens. det tar cirka 3-4 timmar.
  2. Blanda vin, råsocker och ingefära. Skiva frukten och låt den marinera i vinet en stund.
  3. Grilla i grillpanna och servera med den goda glassen.