Pavlova med jordgubbar och pistagenötter

28 röster
2 h
6 bitar
2 h
6 bitar
6 portioner

Du behöver

  • 3 äggvitor
  • 0,25 tsk citron, pressad
  • 175 g strösocker
  • 15 g pistagenötter
  • 3 dl lätt vaniljkvarg (0,2 %)
  • 1 l jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader (varmluftsugn 130 grader). Vispa äggvitor och pressad citron i en skål tills det blir en toppig massa. Tillsätt socker, en sked åt gången, samtidigt som du fortsätter vispa för att få en riktigt tjock och glansig marängmassa.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut marängmassan i en rektangel (ca 22x17 cm). Gör den lite högre längs kanterna. Finhacka pistagenötter och strö över marängen.
  3. Sätt in i ugnen och sänk direkt temperaturen till 140 grader (varmluftsugn 120 grader). Grädda i 1 timme och 30 minuter eller tills den är torr på utsidan. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar och svalna.
  4. Ta av bakplåtspappret från marängen och lägg upp på ett serveringsfat. Sprid ut kvarg över marängens mittdel. Toppa med jordgubbar och servera direkt.
Tips!
ViktVäktarna Lätta kanelbullar

Fler tips från WW ViktVäktarna

14 juni 2017