Pauls gröna pasta salsiccia
Pauls gröna pasta salsiccia
11 ingredienser
30 min
Snabblagat, gott och en värdig utmanare till den populära pastaklassikern pasta salsiccia. Den italienska färskorven byts mot vegofärs som får god smak av fänkålsfrö och rosmarin.
Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser
- 300 g formbar vegofärs (fryst)
- 1 msk torkad rosmarin
- 1 msk fänkålsfrö, stötta i mortel
- 2 klyftor vitlök
- 1 burk krossade tomater (à 400 g)
- 1 kruka färsk oregano
- 100 g parmesanost (eller Tegel svensk hårdost)
- ca 65 g rucolasallad
- 4 port pasta (gärna snäckformad)
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Tina färsen.
- Stek färsen i olivolja och fördela i lite chunky bitar. Stöt rosmarin och fänkåslfrö i en mortel.
- Tillsätt rosmarin, fänkålsfrö och salt i färsen, låt steka med något minut.
- Tillsätt krossade tomater och riven vitlök. Låt småkoka 10 minuter.
- Koka under tiden pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och spara någon deciliter av pastavattnet.
- Vänd ner pastan i såsen och tillsätt lite pastavatten för rätt konsistens. Smaksätt med hackad oregano.
- Toppa rikligt med rucola och grovriven parmesan.