Salsa med gravad lax och koriander

Salsa med gravad lax och koriander
Foto: Susanne Hallmann

Salsa med gravad lax och koriander

49

11 ingredienser

Frisk salsa på finhackade tomater, avokado, rödlök och chili smaksatt med lime, vitlök och färsk koriander. Servera till gravad lax. Recept från kokboken Lax – från vardag till lyx.

Färdigt på: 25 minuter + tid i kylen
Rostat bröd är gott som tillbehör.

Läs mer om boken och kolla in fler recept från

Lax – från vardag till lyx


Ingredienser

portioner4
  • 400 g gravad lax
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 1 rödlök
  • 1 chilifrukt mellanhet, urkärnad, (alt 0,5 tsk chiliflakes)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1-2 limefrukter
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk olivolja
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Hacka tomater, avokado, rödlök och chili.
  2. Blanda hacket med pressad vitlök.
  3. Pressa över saft från lime.
  4. Strimla koriander och blanda i tillsammans med oljan, smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Fördela salsa på assietter och ställ kallt före servering.
  6. Skär gravlax i små bitar och lägg dem ovanpå.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
kaffesmoothie elon

3 drömgoda kaffedrinkar

Så gör du vårens godaste kaffedrinkar!

Läs mer