• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Kantarellsås med vitt vin och persilja

21 röster

Du behöver

  • 150 g kantareller
  • 1 msk olivolja
  • 20 g smör
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk vetemjöl
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • några stjälkar persilja, finskurna
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Putsa och dela kantarellerna.
  2. Fräs svampen i olivolja, tillsätt smör och schalottenlök mot slutet.
  3. Pudra över vetemjöl och rör om.
  4. Tillsätt vitt vin, grädde och mjölk, låt sjuda några minuter.
  5. Blanda ner persilja och smaka av med salt och peppar.
14 juni 2010