Kantarellsås med vitt vin och persilja

16 röster

Den här såsen fungerar väldigt bra till grillat vilt, kalv, eller kanske bara på en nyrostad macka. Personligen tycker jag att den är skräddarsydd till fågel. /Paul

Receptet är hämtat ur boken

Paul grillar

.

Visa mer

Du behöver

  • 150 g kantareller
  • 1 msk olivolja
  • 20 g smör
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk vetemjöl
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • Några stjälkar persilja, finskurna
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Putsa och dela kantarellerna.
  2. Fräs svampen i olivolja, tillsätt smör och schalottenlök mot slutet.
  3. Pudra över vetemjöl och rör om.
  4. Tillsätt vitt vin, grädde och mjölk, låt sjuda några minuter.
  5. Blanda ner persilja och smaka av med salt och peppar.
14 juni 2010

Laddar fler recept...