Grillad kyckling "diablo" med 4 sorters peppar

Grillad kyckling "diablo" med 4 sorters peppar
Foto: Jakob Fridholm
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Grillad kyckling "diablo" med 4 sorters peppar

11 ingredienser

Den här grillade kycklingen ser både festlig och rustik ut, och går även under namnet ”road kill” eftersom den ser ut att ha blivit överkörd. Poängen med att skära upp den är att man får två ”skålar” att fylla med goda kryddor och örter. Under tillagningen sjunker smaken sakta in i köttet. /Paul Svensson Recept kommer från boken Paul grillar.

Jag förbereder ofta kycklingen hemma genom att förbaka den färdig, tills innertemperaturen i låret nått 70 grader. Före servering grillar jag den sedan tillsammans med smaksättarna.

Här kan du läsa mer om boken Paul grillar.

Ingredienser

portioner
  • 2 hela kycklingar
  • 1,5 msk svartpeppar
  • 1,5 msk grönpeppar
  • 1,5 msk rosépeppar
  • 1,5 msk sichuanpeppar
  • 2 limefrukter, skalet
  • salt (efter smak)
  • 6 msk olivolja
  • 8 kvistar körvel, finhackade
  • 8 kvistar kyndel, finhackade
  • 8 kvistar oregano, finhackade

Gör så här

  1. Klyv kycklingen över bröstbenet men inte rakt igenom.
  2. Pressa isär halvorna så att två skålar bildas på undersidan av bröstet.
  3. Mortla samtliga pepparsorter och fyll i skålarna.
  4. Riv limeskal grovt över.
  5. Salta och täck med olivolja.
  6. Baka kycklingen med lock i grillen på aluminiumfolie, eller i ugn på 130 grader, till en innertemperatur på 62 grader i bröstet och 70 grader vid låren.
  7. Grilla sedan (för en fin yta precis före serveringen) direkt på gallret och utan lock – först bröstsidan och sedan kryddsidan.
  8. Strö slutligen körvel, kyndel och oregano över hela kycklingen.