Crème brûlée med äppelkompott

Foto: TV4
Crème brûlée med äppelkompott
12 ingredienser
1h
Klassisk crème brûlée med kaneldoftande äppelkompott.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Crème brûlée
- 3,75 dl grädde
- 1,25 dl mjölk
- 1 vaniljstång
- 70 g strösocker
- 4 äggulor
- 4 msk rörsocker
äppelkompott
- 2 söta äpple, skalade och skurna i bitar
- 2 kanelstänger
- 1 vaniljstång
- 4 msk strösocker
- 4 msk vatten
- 1 tsk potatismjöl
Gör så här
Cremé brûlée
- Sätt ugnen på 96 grader.
- Koka upp grädde och mjölk ihop med en urskrapad vaniljstång och socker.
- Ta av kastrullen från värmen och låt svalna helt. Tillsätt äggulor och häll upp i fyra serveringsformar.
- Tillaga formarna i ugnen i ca 30- 40 minuter. Låt svalna.
- Vid servering strö på råsocker och bränn av med en brännare.
Äppelkompott
- Lägg äppelbitarna i en kastrull tillsätt kanelstänger, vaniljstång, socker och vatten. Låt småkoka 5-10 minuter.
- Red av med potatismjöl. Låt svalna och servera tillsammans med brûléepuddingen!