Pastasallad med varmrökt lax

Pastasallad med varmrökt lax
Foto: Arvid Nordquist

Pastasallad med varmrökt lax

13 ingredienser

30 m

Denna rätt är bra att göra om man har pasta över och vill göra en god sallad till dagen efter. Självklart kan du byta ut den varmrökta laxen till skaldjur eller valfritt tillbehör som du har hemma.

Ta fram det bästa med Kikkoman
kikkoman_produktbild_05

Ta fram det bästa med Kikkoman

Kikkoman Ponzu - Fräsch, fyllig och mjuk citrussmak. Perfekt till fisk och skaldjur, såser, buljonger och marinader.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 125 g vit sparris
  • 400 g pasta (gärna Castellane)
  • 2 avokador
  • 0,5 gurka
  • 1 msk Kikkoman Ponzu-sojasås
  • 1 citron, rivet skal
  • 400 g varmrökt lax
  • 0,5 kruka färsk dill

Dressing

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär bort 2 cm av sparrisens stjälk och skala sedan sparrisen med hjälp av en potatisskalare. Dela i bitar på snedden.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. När 5 minuter återstår av kokningen lägger du i sparrisen. Häll av vattnet och skölj pasta och sparrisen kall. Låt rinna av i ett durkslag.
  3. Dela och kärna ur avokadon, skär i bitar. Skär gurkan i bitar.
  4. Blanda ihop pasta, sparris, avokado och gurka och ringla över ponzu. Lägg upp på ett fat.
  5. Lägg på laxen, rivet citronskal och dekorera med dill.

Dressing

  1. Blanda ihop dressingen och smaka av med salt och peppar.