Pastasallad med varmrökt lax

0 röster
30 m
4
Pastasallad med varmrökt lax
Foto: Arvid Nordquist
Sponsrat innehåll:

Ta fram det bästa och lyft smaken med Kikkoman Ponzu-sojasås.

kikkoman_produktbild_05
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 125 g vit sparris
  • 400 g pasta (gärna Castellane)
  • 2 avokador
  • 0,5 gurka
  • 1 msk Kikkoman Ponzu-sojasås
  • 1 citron, rivet skal
  • 400 g varmrökt lax
  • 0,5 kruka färsk dill

Dressing

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär bort 2 cm av sparrisens stjälk och skala sedan sparrisen med hjälp av en potatisskalare. Dela i bitar på snedden.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. När 5 minuter återstår av kokningen lägger du i sparrisen. Häll av vattnet och skölj pasta och sparrisen kall. Låt rinna av i ett durkslag.
  3. Dela och kärna ur avokadon, skär i bitar. Skär gurkan i bitar.
  4. Blanda ihop pasta, sparris, avokado och gurka och ringla över ponzu. Lägg upp på ett fat.
  5. Lägg på laxen, rivet citronskal och dekorera med dill.
  6. Dressing
    Blanda ihop dressingen och smaka av med salt och peppar.
3 mars 2020