Pastasallad med tonfisk, kapris och hemmagjord majonnäs

36 röster
20 min
4

Zeina bjuder på en somrig måltid för hela familjen. På 20 snabba minuter svänger du ihop din pastasallad och en hemmagjord majonnäs. Perfekt enkel sommarmiddag eller picknickmat! 

Visa mer
20 min
4

Du behöver

Majonnäs

  • 1 ägg
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 tsk torkad dill
  • svartpeppar

Sallad

  • Ca 30 cocktailtomater
  • 70 g bladspenat, eller babyspenat
  • 1 burk tonfisk i olja
  • 3 ägg
  • 400 g valfri kort pasta, kokad kall
  • 100 g babyspenat
  • 100 g stora kapris
  • olivolja
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser förutom dillen i en cylinderformad bunke. Sätt en stavmixer i botten på bunken, mixa sedan och dra staven uppåt långsamt. Vänd försiktigt ned dillen och låt stå kallt.
  2. Koka pasta al dente och koka äggen. Låt svalna.
  3. Skär ner alla ingredienser i mindre bitar och lägg ut på ett fat. Servera med den hemgjorda majonnäsen.
  4. Glöm inte att matsortera skal från äggen för en mer hållbar matlagning! /Köket-redaktionen
13 juli 2019

Laddar fler recept...