• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Pastasallad med tonfisk, kapris och hemmagjord majonnäs

58 röster
20 min
4
20 min
4
4 portioner

Du behöver

Majonnäs

  • 1 ägg
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 tsk torkad dill
  • svartpeppar

sallad

  • ca 30 körsbärstomater
  • 70 g bladspenat (eller babyspenat)
  • 1 burk tonfisk i olja
  • 3 ägg
  • 400 g ort pasta, kokad kall (valfri k)
  • 100 g babyspenat
  • 100 g cocktailkapris
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser förutom dillen i en cylinderformad bunke. Sätt en stavmixer i botten på bunken, mixa sedan och dra staven uppåt långsamt. Vänd försiktigt ned dillen och låt stå kallt.
  2. Koka pasta al dente och koka äggen. Låt svalna.
  3. Skär ner alla ingredienser i mindre bitar och lägg ut på ett fat. Servera med den hemgjorda majonnäsen.
  4. Glöm inte att matsortera skal från äggen för en mer hållbar matlagning! /Köket-redaktionen
13 juli 2019