• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pastasallad med tonfisk, kapris och hemmagjord majonnäs

Pastasallad med tonfisk, kapris och hemmagjord majonnäs
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Pastasallad med tonfisk, kapris och hemmagjord majonnäs

4 steg att laga

17 ingredienser

20 min

Zeina bjuder på en somrig måltid för hela familjen. På 20 snabba minuter svänger du ihop din pastasallad och en hemmagjord majonnäs. Perfekt enkel sommarmiddag eller picknickmat! 

läs mer
Kökets kurser
Promoruta Zeina hummus

Upptäck Mellanösterns smaker! Gå Zeinas onlinekurs. 
Läs mer & se trailer >>

Ingredienser

portioner4 portioner

Majonnäs

  • 1 ägg
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 tsk torkad dill
  • svartpeppar

sallad

  • ca 30 körsbärstomater
  • 70 g bladspenat (eller babyspenat)
  • 1 burk tonfisk i olja
  • 3 ägg
  • 400 g ort pasta, kokad kall (valfri k)
  • 100 g babyspenat
  • 100 g cocktailkapris
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser förutom dillen i en cylinderformad bunke. Sätt en stavmixer i botten på bunken, mixa sedan och dra staven uppåt långsamt. Vänd försiktigt ned dillen och låt stå kallt.
  2. Koka pasta al dente och koka äggen. Låt svalna.
  3. Skär ner alla ingredienser i mindre bitar och lägg ut på ett fat. Servera med den hemgjorda majonnäsen.
  4. Glöm inte att matsortera skal från äggen för en mer hållbar matlagning! /Köket-redaktionen