Pastasallad med tonfisk, kapris och hemmagjord majonnäs
Pastasallad med tonfisk, kapris och hemmagjord majonnäs
17 ingredienser
20 min
Zeina bjuder på en somrig måltid för hela familjen. På 20 snabba minuter svänger du ihop din pastasallad och en hemmagjord majonnäs. Perfekt enkel sommarmiddag eller picknickmat!
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
Majonnäs
- 1 ägg
- 1 tsk vinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1,5 dl rapsolja
- 1 tsk örtsalt
- 2 tsk torkad dill
- svartpeppar
Sallad
- ca 30 körsbärstomater
- 70 g bladspenat (eller babyspenat)
- 1 burk tonfisk i olja
- 3 ägg
- 400 g pasta (valfri sort)
- 100 g babyspenat
- 100 g cocktailkapris
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Lägg alla ingredienser förutom dillen i en cylinderformad bunke. Sätt en stavmixer i botten på bunken, mixa sedan och dra staven uppåt långsamt. Vänd försiktigt ned dillen och låt stå kallt.
- Koka pasta al dente och koka äggen. Låt svalna.
- Skär ner alla ingredienser i mindre bitar och lägg ut på ett fat. Servera med den hemgjorda majonnäsen.
Glöm inte att matsortera skal från äggen för en mer hållbar matlagning! /Köket-redaktionen