Pastasallad med tonfisk, fetaost och frasiga kajennsmulor

23 röster
25 m
4
Pastasallad med tonfisk, fetaost och frasiga kajennsmulor
Foto: Jamie Oliver

Tonfisk ger en D-vitaminkick som i sin tur hjälper kroppen att ta upp kalcium från fetaosten och yoghurten – två ingredienser som gör den här salladen krämig och läcker. /Jamie

Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 1 liten rödlök
  • 2 citroner
  • 250 g pastasnäckor
  • 350 g broccoli
  • 1 skiva fullkornsbröd (50 g)
  • 0,5 tsk kajennpeppar
  • 1 gurka
  • 0,5 knippa gräslök eller dill (15 g)
  • 4 msk naturell yoghurt
  • 2 förp tonfisk i vatten (à 120 g)
  • 50 g fetaost

Gör så här

  1. Skala och finhacka rödlöken, lägg den i en stor skål med en nypa salt och svartpeppar. Pressa över all citronsaft och ställ åt sidan.
  2. Koka pastan i en stor kastrull med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Skär av broccolibuketterna från stjälken. Avlägsna den träiga änden från stjälken, halvera stjälken på längden och lägg den i pastavattnet. Skär buketterna i små munsbitar och lägg dem i vattnet när bara en minut återstår av koktiden, så de inte serveras helt råa.
  4. Under tiden, kör bröd och kajennpeppar till smulor i en matberedare och rosta dem sedan gyllene och frasiga i en torr stekpanna med släpp lätt-beläggning på medelvärme, skaka pannan regelbundet.
  5. Skala gurkan, halvera den på längden, skrapa ut det vattniga innanmätet och skiva den tunt. Finhacka örterna.
  6. Blanda yoghurten med citron och rödlök, tillsätt gurka och örter.
  7. Häll av pastan med broccolin, finhacka broccolistjälken och lägg allt i skålen med dressingen. Häll av tonfisken och tillsätt den i flagor. Vänd runt ordentligt, smaka av med salt och peppar. Fördela i skålar, strö över smulad fetaost och de kajennheta brödsmulorna och servera.
4 januari 2017

Laddar fler recept