Pastasallad med tonfisk, fetaost och frasiga kajennsmulor
Pastasallad med tonfisk, fetaost och frasiga kajennsmulor
11 ingredienser
25 m
Tonfisk ger en D-vitaminkick som i sin tur hjälper kroppen att ta upp kalcium från fetaosten och yoghurten – två ingredienser som gör den här salladen krämig och läcker. /Jamie
Ingredienser
- 1 rödlök
- 2 citroner
- 250 g pastasnäckor
- 350 g broccoli
- 1 skiva fullkornsbröd [50 g]
- 0,5 tsk cayennepeppar
- 1 gurka
- 0,5 kruka gräslök (eller dill) [15 g]
- 4 msk yoghurt
- 2 förp tonfisk i vatten (à 120 g)
- 50 g fetaost
Gör så här
- Skala och finhacka rödlöken, lägg den i en stor skål med en nypa salt och svartpeppar. Pressa över all citronsaft och ställ åt sidan.
- Koka pastan i en stor kastrull med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär av broccolibuketterna från stjälken. Avlägsna den träiga änden från stjälken, halvera stjälken på längden och lägg den i pastavattnet. Skär buketterna i små munsbitar och lägg dem i vattnet när bara en minut återstår av koktiden, så de inte serveras helt råa.
- Under tiden, kör bröd och kajennpeppar till smulor i en matberedare och rosta dem sedan gyllene och frasiga i en torr stekpanna med släpp lätt-beläggning på medelvärme, skaka pannan regelbundet.
- Skala gurkan, halvera den på längden, skrapa ut det vattniga innanmätet och skiva den tunt. Finhacka örterna.
- Blanda yoghurten med citron och rödlök, tillsätt gurka och örter.
- Häll av pastan med broccolin, finhacka broccolistjälken och lägg allt i skålen med dressingen. Häll av tonfisken och tillsätt den i flagor. Vänd runt ordentligt, smaka av med salt och peppar. Fördela i skålar, strö över smulad fetaost och de kajennheta brödsmulorna och servera.