Pastasallad med soltorkade tomater och mozzarella

Pastasallad med soltorkade tomater och mozzarella

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

30 m

Pastasallad är suveränt att servera på buffén eller ta med på picknicken. Här är en lättlagad variant med soltorkad tomater, basilika och mozzarella.

Ingredienser

portioner
  • 200 g farfalle
  • 80 g soltorkade tomater
  • 250 g buffelmozzarella
  • 50 g rucolasallad
  • 20 g färsk basilika
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl rostade nötter och frön
  • salt
  • svartpeppar

Parmesandressing

  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 50 g parmesanost, riven
  • 2 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Kokat pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär tomater och mozzarella i bitar. Strimla basilikan.
  3. Mixa äggulor tillsammans med vinäger, parmesan, vitlök, peppar och salt till ett ljusgult skum i en matberedare.
  4. Häll i oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning så att dressingen går ihop. Spä med vatten om den blir för tjock.
  5. Blanda samtliga ingredienser i en skål, smaka av med salt och peppar.