Pastagratäng med zucchini, tomat och mascarpone

POPULÄRT
koket.se
Pastagratäng med zucchini, tomat och mascarpone
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Pastagratäng med zucchini, tomat och mascarpone

12 ingredienser

30 min

Krämig och väldigt lättlagad pastagratäng som du fixar på under 30 minuter. Perfekt vardagsmiddag som också passar utmärkt i matlådan dagen efter.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta, gärna orrechiette eller annan valfri pasta
  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 burk hela konserverade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 zucchini
  • 1 burk mascarpone
  • 2 dl vällagrad ost, riven
  • salt
  • peppar
  • färsk basilika, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka pastan i 4 minuter i välsaltat vatten, häll av och spola kallt. Ställ åt sidan.
  3. Skala och finhacka löken och stek den glansig i olivoljan. Skala och riv ned vitlöken. Fräs ytterligare någon minut.
  4. Tillsätt tomatpurén och stek i någon minut, häll sedan på tomaterna och låt koka ihop ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär zucchinin 1-2 cm stora bitar.
  6. Smörj en ugnssäker form med olja.
  7. Blanda pastan med zucchini, mascarpone och tomatsås. Häll allt i formen. Toppa med riven ost.
  8. Tillaga i ugnen tills osten är gyllene, ca 15-20 minuter.
  9. Toppa med basilika vid servering.

Glöm inte att matsortera skal och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning och njut av din pastagratäng! /Köket redaktionen