Pasta primavera med löjrom
Pasta primavera med löjrom
12 ingredienser
30 min
Lyxigt god helgpasta med vårkänsla i form av grön sparris. Toppa med en fräsch ricotta- och parmesankräm och läcker löjrom vid servering.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 400 g pasta, t ex strozzapreti
- 300 g grön sparris
- 50 g pinjenötter
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 dl olivolja
- 125 g ricotta
- 1 dl parmesanost, finriven
- 1 citron
- 1 förp rucolasallad (à 65 g)
- olivolja, till stekning
Topping
- 100 g löjrom
- 1 dl parmesanost
Gör så här
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelhög värme.
- Skär sparrisen i sneda bitar. Stek den al dente i olivolja ett par minuter. Salta och peppra.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda samman ricotta, riven parmesan och finrivet citronskal. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ställ svalt.
- Riv vitlöksklyftan ner i en liten kastrull, tillsätt olivoljan och låt vitlöken småfräsa lätt i oljan.
- Häll av pastan. Blanda pastan med vitlöksolja, grön sparris och ruccola.
- Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med ricottakrämen, rostade pinjenötter och en klick löjrom.