Pasta melanzane
Pasta melanzane
14 ingredienser
30 min
Lättlagad vegopasta med aubergine som blir otroligt god med massor av smak från vitlök, tomat och örter.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Pasta
- 400 g pasta penne
Sås
- 400 g aubergine
- 1 gul lök, skalad
- 2 klyftor vitlök, skalade
- 200 g körsbärstomater
- 0.5 dl pastavatten
- 0,5 citron, skalet
- 1 dl färsk bladpersilja, hackad
- 1 kruka basilika, grovhackad
- olivolja, till stekning
- salt
- svartpeppar
Garnering
- 0,5 kruka basilika
- parmesanost, nyriven
- svartpeppar
Gör så här
Pasta
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen (spara lite av pastavattnet till såsen).
Sås
- Tärna aubergine. Finhacka lök och vitlök. Dela på tomaterna.
- Stek aubergine mjuk i mycket olivolja 7-8 minuter, den ska bli ordentligt mjuk och få lite färg.
- Tillsätt lök och vitlök och fräs tills de också är mjuka. Lägg i tomaterna och lite pastavatten.
- Smaka av såsen med citron, salt och peppar. Lägg i örterna mot slutet. Blanda såsen med pastan.
- Garnera med finriven parmesan och färsk basilika. Avsluta med att mala över lite svartpeppar.