• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Pasta melanzane

20 röster
30 min
4
Pasta melanzane
30 min
4

Du behöver

Pasta

  • 400 g pasta penne

Sås

  • 400 g aubergine
  • 1 gul lök, skalad
  • 2 klyfta vitlök, skalade
  • 200 g körsbärstomater
  • 0.5 dl pastavatten
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 1 kruka basilika, grovhackad
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • 0,5 kruka basilika
  • parmesanost, nyriven
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Pasta
    Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen (spara lite av pastavattnet till såsen).
  2. Sås
    Tärna aubergine. Finhacka lök och vitlök. Dela på tomaterna.
  3. Stek aubergine mjuk i mycket olivolja 7-8 minuter, den ska bli ordentligt mjuk och få lite färg.
  4. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills de också är mjuka. Lägg i tomaterna och lite pastavatten.
  5. Smaka av såsen med citron, salt och peppar. Lägg i örterna mot slutet. Blanda såsen med pastan.
  6. Garnera med finriven parmesan och färsk basilika. Avsluta med att mala över lite svartpeppar.
9 maj 2020