Pasta med trattkantareller och burrata

NYHET
Pasta med trattkantareller och burrata
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Pasta med trattkantareller och burrata

12 ingredienser

30 min

En lyxig vardagsrätt eller enkel helglyx blir det med Stefans carbonar-inspirerade pasta med trattkantareller, knaperstekt bacon och len burrata.

Ingredienser

portioner
  • 4 port spaghetti
  • 2 förp bacon, strimlat (à 140 g)
  • 300 g trattkantareller
  • 50 g smör
  • 1 gul lök, fint hackad
  • 0,5 purjolök, strimlad
  • 4 äggulor
  • 100 g parmesanost, riven
  • 2 burrata (à ca 100 g avrunnen vikt)
  • 1 kruka färsk basilika, plockad
  • rapsolja
  • svartpeppar, från kvarn

Gör så här

  1. Stek baconet krispigt en stor stekpanna. Spar fettet i pannan och lägg baconet åt sidan.
  2. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  3. Stek svampen först i lite rapsolja tills vätskan kokat bort. Tillsätt därefter smör, lök, purjolök och bacon. Låt fräsa ihop under omörning.
  4. Blanda ihop äggulor, parmesan och lite av kokvattnet från spaghettin.
  5. Häll av spaghettin och spara lite av kokvattnet. Lägg spaghettin i pannan med svamp och grönsaker. Vänd runt och tillsätt lite av kokvattnet.
  6. Ta från värmen och rör ner ägg- och parmesanblandningen. Rör om till en krämig konsistens. Späd ev med lite mer kokvatten om det känns för tjockt.
  7. Lägg upp på fat. Toppa med burrata bruten i bitar och basilikablad. Avsluta med att mala över svartpeppar.