Pasta med tonfiskcrème och tomatsås

koket.se
Snäckpasta med tonfiskcrème och tomatsås
Foto: Tv4
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018

Pasta med tonfiskcrème och tomatsås

14 ingredienser

20 m

Prisvärd och lättlagad rätt med en tonfiskkräm smaksatt med kapris och vitlök som vänds runt med en enkel tomatsås och pasta.

Se Thomas Sjögren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Tonfisksås

  • 1 burk tonfisk (i olja)
  • 0,5 dl kapris
  • 1 klyfta vitlök, skalad
  • 1 ägg
  • 1,5 dl matolja
  • salt
  • peppar

Tomatsås

  • 1 schalottenlök
  • 400 g krossade tomater
  • olivolja, till stekning

Till servering

  • 300 g pasta (t ex gnocchi)
  • 1 citron (saften)
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 kruka färsk kruspersilja

Gör så här

Tonfisksås

  1. Lägg tonfisken, kaprisen och vitlöken i en hög skål tillsammans med ägget. Mixa slätt med stavmixer.
  2. Tillsätt matoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Smaka av med salt och peppar.

Tomatsås

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Svetta löken i en kastrull eller panna med olivolja. Tillsätt tomater och koka ihop såsen.

Servering

  1. Koka pastan i rikligt med vatten enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll av vattnet och bland pastan med tomatsåsen. Vänd ner tonfiskröran och smaka av med citronsaft och salt.
  3. Toppa pastan med riven parmesan och hackad kruspersilja.

Glöm inte att matsortera skal från lök och rester från persilja och citron för en mer hållbar matlagning, och njut av ditt goda pasta. /Köket-redaktionen