Pasta med tonfiskcrème och tomatsås
Pasta med tonfiskcrème och tomatsås
14 ingredienser
20 m
Prisvärd och lättlagad rätt med en tonfiskkräm smaksatt med kapris och vitlök som vänds runt med en enkel tomatsås och pasta.
Se Thomas Sjögren laga receptet

Ingredienser
Tonfisksås
- 1 burk tonfisk (i olja)
- 0,5 dl kapris
- 1 klyfta vitlök, skalad
- 1 ägg
- 1,5 dl matolja
- salt
- peppar
Tomatsås
- 1 schalottenlök
- 400 g krossade tomater
- olivolja, till stekning
Till servering
- 300 g pasta (t ex gnocchi)
- 1 citron (saften)
- 1 dl parmesanost, riven
- 1 kruka färsk kruspersilja
Gör så här
Tonfisksås
- Lägg tonfisken, kaprisen och vitlöken i en hög skål tillsammans med ägget. Mixa slätt med stavmixer.
- Tillsätt matoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Smaka av med salt och peppar.
Tomatsås
- Skala och finhacka schalottenlöken. Svetta löken i en kastrull eller panna med olivolja. Tillsätt tomater och koka ihop såsen.
Servering
- Koka pastan i rikligt med vatten enligt anvisning på förpackningen.
- Häll av vattnet och bland pastan med tomatsåsen. Vänd ner tonfiskröran och smaka av med citronsaft och salt.
- Toppa pastan med riven parmesan och hackad kruspersilja.
Glöm inte att matsortera skal från lök och rester från persilja och citron för en mer hållbar matlagning, och njut av ditt goda pasta. /Köket-redaktionen