Pasta med tonfiskcrème och tomatsås

76 röster
20 m
4
Snäckpasta med tonfiskcrème och tomatsås
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Tonfisksås

  • 1 burk tonfisk (i olja)
  • 0,5 dl kapris
  • 1 klyfta vitlök, skalad
  • 1 ägg
  • 1,5 dl matolja
  • salt
  • peppar

Tomatsås

  • 1 schalottenlök
  • 400 g krossade tomater
  • olivolja, till stekning

Till servering

  • 300 g pasta (t ex gnocchi)
  • 1 citron (saften)
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 kruka färsk kruspersilja

Gör så här

  1. Tonfisksås
    Lägg tonfisken, kaprisen och vitlöken i en hög skål tillsammans med ägget. Mixa slätt med stavmixer.
  2. Tillsätt matoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tomatsås
    Skala och finhacka schalottenlöken. Svetta löken i en kastrull eller panna med olivolja. Tillsätt tomater och koka ihop såsen.
  4. Servering
    Koka pastan i rikligt med vatten enligt anvisning på förpackningen.
  5. Häll av vattnet och bland pastan med tomatsåsen. Vänd ner tonfiskröran och smaka av med citronsaft och salt.
  6. Toppa pastan med riven parmesan och hackad kruspersilja.
  7. Glöm inte att matsortera skal från lök och rester från persilja och citron för en mer hållbar matlagning, och njut av ditt goda pasta. /Köket-redaktionen
25 januari 2020