Pasta med ramslök och burrata

2 röster
35 min
4

Pasta som smakar extra allt med ramslök, krämig burrata, svartkål och saltrostade mandlar. 

Servera med Melleruds alkoholfria pilsner!

Melleruds alkoholfria pilsner
35 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g färsk pasta (alt. torkad)
  • 1,5 dl sötmandel, med skal
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk vatten
  • 50 g ramslök (alt. andra färska örter som är tillgängliga)
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal och färskpressad saft
  • 200 g svartkål
  • 200 g burrata
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
  2. Blanda mandlar, salt och vatten i en ugnssäker form. Rosta i ca 12 minuter tills vattnet dunstat och nötterna har fått en gyllene färg. Grovhacka därefter nötterna.
  3. Mixa ramslök, olivolja, salt, färskpressad saft och rivet skal från halva citronen till en grön olja (använda gärna en blender för bästa resultat).
  4. Riv av svartkålsbladen från ”stammen” och riv i mindre bitar. Hacka stammen.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med ramslöksoljan (spara lite till burratan), hackad svartkål, salt och peppar.
  6. Lägg burratan på ett fat och ringla över lite ramslöksolja, toppa med resterande rivet citronskal och citronsaft. Salta och peppra.
  7. Toppa pastan med mandeln och servera tillsammans med burratan.
1 april 2020