• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Pasta med färska tomater och buffelmozzarella

3 röster
20 min
4
Pasta med färska tomater och buffelmozzarella
Foto: TV4
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g fettuccine (eller tagliatelle)

Tomatsås

  • 1 färsk lök, skalad,
  • 2 klyfta vitlök, skalade
  • 1 morot
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 1 lagerblad
  • 1 knippe färsk timjan, bunden i snöre
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 400 g romanticatomater, skurna på hälften
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • 2 buffelmozzarella
  • parmesanost
  • basilika

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet, spara lite av pastavattnet när du häller av den
  2. Finhacka lök, vitlök, morot och selleri.
  3. Fräs grönsakerna i mycket olivolja. Häll på vin och lägg i lagerblad och timjan. Låt vinet koka bort
  4. Tillsätt tomaterna. Låt puttra ihop försiktigt.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Ta bort timjankvisten och lägg i pastan. Blanda runt och späd med lite av pastavattnet.
  7. Toppa med bitar av mozzarella, finriven parmesan och basilika. Mal gärna över lite svartpeppar och ringla över lite olivolja.
  8. Glöm inte att matsortera rester från grönsaker och örter för en mer hållbar matlagning, och njut av dina goda pastarätt. /Köket-redaktionen
1 augusti 2020