Pasta med färska tomater och buffelmozzarella
Pasta med färska tomater och buffelmozzarella
14 ingredienser
20 min
Knepet för en riktigt god tomatsås är förutom solmogna tomater en bas av morot, selleri och lök. Lägg till en skvätt vin, timjan och generöst med buffelmozzarella och du har denna lyxig vardagspasta.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
- 400 g fettuccine (eller tagliatelle)
Tomatsås
- 1 färsk lök, skalad,
- 2 klyftor vitlök, skalade
- 1 morot
- 1 stjälk stjälkselleri
- 1 lagerblad
- 1 knippe färsk timjan, bunden i snöre
- 1 dl torrt vitt vin
- 400 g romanticatomater, skurna på hälften
- salt
- peppar
Tillbehör
- 2 buffelmozzarella
- parmesanost
- basilika
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på paketet, spara lite av pastavattnet när du häller av den
- Finhacka lök, vitlök, morot och selleri.
- Fräs grönsakerna i mycket olivolja. Häll på vin och lägg i lagerblad och timjan. Låt vinet koka bort
- Tillsätt tomaterna. Låt puttra ihop försiktigt.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Ta bort timjankvisten och lägg i pastan. Blanda runt och späd med lite av pastavattnet.
- Toppa med bitar av mozzarella, finriven parmesan och basilika. Mal gärna över lite svartpeppar och ringla över lite olivolja.
Glöm inte att matsortera rester från grönsaker och örter för en mer hållbar matlagning, och njut av dina goda pastarätt. /Köket-redaktionen