• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Pasta Italiano med extra allt

119 röster
20 m
4
Pasta Italiano med extra allt
Foto: Catarina König

Catarinas pasta Italiano innehåller verkligen extra allt av fina italienska råvaror som parma, bresaola, tryffelsalami, parmesan och fetaoast.

Catarinas dryckestips

1. Vino verde, GAZELA. 8,5 % vol
Nr 2566, portugisiskt

2. Alkoholfritt, ekologiskt, svenskt
"GOD DRYCK Nr 1"
Nr 1959 

20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g pappardelle (pasta, breda band)
  • 8-10 skiva parmaskinka (lite finare)
  • 8-10 skiva bresaola (går att utesluta)
  • 15-20 skiva tryffelsalami
  • 50 g parmesanost, hyvlad eller riven (gärna lagrad 30 månader)
  • 200 g fetaost, i havssalt
  • 50 g rucolasallad
  • 0,5-1 dl pinjenötter, rostade
  • 0,5 dl valnötsolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • färska basilikablad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och ringla över lite olivolja, alternativt valnötsolja.
  2. Låt pastan bli lite ljummen. Blanda sedan samman med ruccola, parmaskinka, bresaola och tryffelsalami.
  3. Lägg upp på ett fint fat eller direkt på tallrikarna. Toppa med valnötsolja (ganska generöst), riven parmesan, smulad fetaost, rostade pinjenötter, flingsalt och svartpeppar.
  4. Toppa med färska blad basilika. Smaklig måltid!
4 juni 2016