Pasta Alfredo

Pasta Alfredo
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pasta Alfredo

6 ingredienser

Restaurang Alfredo i Rom var en ”stor” restaurang på 1960-talet, och det här enkla pastareceptet var en av deras klassiker. Rätten rekommenderas inte till bantare, men väl till livsnjutare.

Ingredienser

portioner
  • 150 g pinjekärnor (eller valnötskärnor)
  • 150 g parmesanost, riven
  • 150 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 port pasta

Gör så här

  1. Rosta nötkärnorna i 200° ugn ca 3 minuter tills de är gyllenbruna. Låt dem svalna.
  2. Kör nötkärnorna till kross i matberedare eller mixer. Blanda i osten, smöret skuret i några bitar och salt. Kör tills allt är väl blandat. Vispa grädden och rör ner den i blandningen.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Servera Alfredo-blandningen på nykokt, rykande het pasta.