Den italienska klassikern carbonara står för inspirationen till den här goda och krämiga pastarätten med krispigt stekt isterband och riven Västerbottenost.
Snitta korvarna och gröp ut innehållet. Bryt det i mindre bitar och fräs i lite rapsolja i en stekpanna. Stek på medelvärme så pass länge att det hinner bli lite halvkrispigt, se till att vända runt regelbundet.
Skär bort den hårda mittdelen från grönkålen. Skär bladen i mindre bitar och vänd ner i pannan med det lite krispiga isterbandssmulet. Låt grönkålen fräsa med 1-2 minuter.
Vispa ihop Västerbottensost, senap och äggulor i en skål.
Koka spagettin al dente, ta upp ur vattnet och lägg ner den direkt i pannan med isterbandssmulet.
Vänd runt ordentligt och ta pannan från värmen. Rör ner ägg- och ostblandningen. Tillsätt också lite kokvatten från pastan, fortsätt att vända runt så att allt blandas.