Påskknäcke på fröblandning smaksatt med dill

6 röster
50 m
1 plåt
Påskknäcke på fröblandning smaksatt med dill
Foto: Tv4

Perfekta knäckebröd till påskbordet! Krispiga, lätta att baka och med goda kryddor som passar bra ihop med påskens alla smaker.

Visa mer
50 m
1 plåt

Du behöver

  • 25 g sesamfrön, eko
  • 25 g solrosfrön, eko
  • 25 g chiafrön, eko
  • 25 g linfrön, eko
  • 100 g polenta, eko
  • 25 g bovetemjöl, eko
  • 3 g salt
  • 6 g dill, fryst, eko
  • 3 g gurkmeja
  • 12 g rapsolja, eko
  • 175 g vatten, kokande
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 140 grader.
  2. Blanda allt utom det kokande vattnet så allt är jämnt fördelat, koka sedan upp vattnet och rör ner, det kommer att bli som en gröt.
  3. Kavla sedan ut mellan två bakplåtspapper till ca 1-2 mm tjockt och skär rutor med sporren.
  4. Baka mitt i ugnen i ca 30 minuter, ett tjockare knäckebröd tar längre tid att baka och ett tunnare tar kortare tid.
30 mars 2019

Laddar fler recept...