• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Påskknäcke på fröblandning smaksatt med dill

Påskknäcke på fröblandning smaksatt med dill
Foto: Tv4
Alexander Pelli
Alexander Pelli

Påskknäcke på fröblandning smaksatt med dill

4 steg att laga

11 ingredienser

50 m

Perfekta knäckebröd till påskbordet! Krispiga, lätta att baka och med goda kryddor som passar bra ihop med påskens alla smaker.

Ingredienser

portioner1 plåt
  • 25 g sesamfrön (eko)
  • 25 g solrosfrön (eko)
  • 25 g chiafrön (eko)
  • 25 g linfrön (eko)
  • 100 g polenta (eko)
  • 25 g bovetemjöl (eko)
  • 3 g salt
  • 6 g dill, fryst (eko)
  • 3 g gurkmeja
  • 12 g rapsolja (eko)
  • 175 g vatten, kokande

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 140 grader.
  2. Blanda allt utom det kokande vattnet så allt är jämnt fördelat, koka sedan upp vattnet och rör ner, det kommer att bli som en gröt.
  3. Kavla sedan ut mellan två bakplåtspapper till ca 1-2 mm tjockt och skär rutor med sporren.
  4. Baka mitt i ugnen i ca 30 minuter, ett tjockare knäckebröd tar längre tid att baka och ett tunnare tar kortare tid.