Påskgodis på 3 sätt
Påskgodis på 3 sätt
18 ingredienser
1h 10 min
Påskgodis på tre sätt! Recept på ägglikörsmarsipan med nougatine, kaffetryffel och mjölkchokladtryffel.
Godisfavorit på Köket.se:
Ingredienser
Ägglikörsmarsipan
- 300 g mandelmassa
- 80 g ägglikör
- 0,5 vaniljstång
- 50 g nougatin, krossad
Nougatin
- 250 g strösocker
- 75 g sötmandel, hyvlad
- 20 g smör
Kaffetryffel
- 190 g grädde
- 25 g smör
- 15 g honung
- 5 g snabbkaffepulver
- 170 g riktigt mörk choklad
- 70 g mjölkchoklad
Mjölkchokladtryffel
- 100 g grädde
- 250 g mjölkchoklad
- 25 g smör
- 35 g Grand Marnier
- florsocker, till garnering
Gör så här
Ägglikörsmarsipan med nougatin
- Gör nougatinen först: Smält sockret i en kastrull till en gyllenbrun smet och tillsätt sedan smör och mandel. Rör ihop, slå ut på papper och låt kallna. Hacka nougatinen till småbitar.
- Gör sedan marsipanen: Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda fröna med mandelmassan och ägglikören. Rör till en slät massa och lägg i en sprits eller en plastpåse med avklippt hörn. Spritsa upp stänger på ett bakplåtspapper och skär dem i lagom längder.
- Smält chokladen i vattenbad. Doppa stängerna i den smälta chokladen och rulla sedan i nougatinen.
Kaffetryffel
- Hacka mörk choklad. Koka upp grädde, honung och kaffe i en tjockbottnad kastrull och slå det över den hackade mörka chokladen. Rör allt till en jämn smet.
- Tillsätt smör och låt tryffeln stelna lagom. Lägg smeten i en sprits eller en en plastpåse med avklippt hörn och spritsa upp små bollar. Låt dem stelna. Smält ljus choklad i vattenbad och doppa bollarna i chokladen.
Mjölkchokladtryffel
- Hacka chokladen. Koka upp grädden och tillsätt chokladen. Rör till en jämn massa. Tillsätt övriga ingredienser och rör om.
- Låt tryffeln stelna så att det går att spritsa ut småbollar med den, antingen med sprits eller en plaspåse med avklippt hörn. Kyl bollarna. Smält ljus choklad i vattenbad och doppa bollarna i den. Rulla dem till sist i florsocker.