Päron med kavringscrust och citronskum

Håkan Thörnström KK 2024

Päron med kavringscrust och citronskum

12 ingredienser

30 min

Flamberade päron med smörstekt kavring och friskt citronskum är en festlig och god rätt att servera till glöggen.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Päron

  • 3-4 fasta päron
  • 50 g smör
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 msk strösocker
  • 4 cl cognac

Kavringscrust

  • 4 skivor kavring
  • 1 msk smör
  • 1 msk strösocker

Citronskum

  • 1 citron
  • 2-3 msk strösocker
  • 3 äggulor

Servering

  • grädde, vispad

Gör så här

Håll skärmen tänd

Päron

  1. Skala, dela och kärna ur päronen.
  2. Stek päronen mjuka i smör, kanel och socker.
  3. Flambera sedan päronen med cognac.

Kavringscrust

  1. Riv kavringen i smulor.
  2. Stek kavringsmulorna i smör och socker så att de blir knapriga.

Citronskum

  1. Blanda ihop citronsaft, socker och äggulor i en kastrull.
  2. Vispa upp ett skum på medelvärme.

Servering

  1. Varva päron och kavring i en kopp.
  2. Toppa med en sked citronskum och eventuellt lite vispad grädde.