Parmesansoppa med serranochips

22 röster
25 m
4

Parmesansoppa med serranochips och karamelliserad rödlök blir en härlig förrätt innan middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

Parmesansoppa

  • 1 l kycklingbuljong
  • 3-4 dl parmesanost, riven
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Karamelliserad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 1 msk strösocker
  • 4 msk balsamvinäger

Serranoskinka

  • 10 skiva serranoskinka, rostad

Till servering

  • blandande färska örter
  • 1 skiva bröd
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Soppa
    Koka upp vatten tillsammans med kycklingbuljongen. Riv parmesanosten och rör ner i grytan tills osten smält. Tillsätt crème fraiche när osten smält och smaka av med salt och peppar. Låt småkoka några minuter. Känns soppan för tunn, red den med lite mjöl eller såsredning.
  2. Karamelliserad rödlök
    Bryn löken på svag värme i smör eller olja under omrörning. Strö över socker och vinäger och låt koka in.
  3. Serranoskinka
    Sätt ugnen på 200 grader och lägg ut skinkan på en plåt. Grädda tills den blivit knaprig, efter cirka 15-20 minuter.
  4. Servering
    Häll upp soppan strö över krossad serranoskinka samt örter. Spara två bitar av chipsen som serveras bredvid tillsammans med en brödskiva.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...