Parmesanostpaj med grönsallad
Parmesanostpaj med grönsallad
13 ingredienser
En krämig ostpaj med smaker från Italien gjord på såväl parmesanost som mascarponeost. Pajen passar fint att servera till kräftskivan men funkar också toppen på buffén.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 1-1,5 dl mild olivolja
- 0,5 tsk salt
- 2 msk vatten, kallt
Fyllning
- 3 ägg
- 250 g mascarpone
- ca 230 g parmesanost, riven
- svartpeppar, nymalen
- cayennepeppar, 1 knivsudd
Grönsallad
- 1 förp salladsmix
- tomat
- sherryvinäger
- olivolja
Gör så här
- Mixa ihop alla ingredienser till pajbotten i en matberedare.
- Tryck ut degen i en form, ca 25 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt stå i kylskåp ca 20 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Förgrädda pajskalet i 15 minuter.
- Blanda samman ägg, mascarpone, nymalen svartpeppar och en nypa cayennepeppar till äggstanningen.
- Riv parmesanosten.
- Lägg parmesanosten i det förbakade pajskalet och häll äggstanningen över.
- Höj till 200 grader. Låt baka i ugnen ca 15-20 minuter tills pajen stannat och blivit gyllene i färgen.
- Vänd ihop en grönsallad med tomater. Ringla på olivolja och sherryvinäger. Toppa med salt och peppar.
- Ta ut pajen ur ugnen, låt svalna. Servera den goda parmesanpajen med salladen.