Parmainlindad sparris med mozzarella och basilika

Parmainlindad sparris med mozzarella och basilika
Foto: TV4

Parmainlindad sparris med mozzarella och basilika

29

9 steg att laga

6 ingredienser

15 m

Snabblagad förrätt med sparris och mozzarella inlindad i parmaskinka, kryddad med färsk basilika och svartpeppar.

Dryckesförslag på fördrink:

Rosévin, Chapel Hill.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g sparris
  • 70 g parmaskinka
  • 250 g mozzarellaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka sparrisen i en kastrull med vatten i ca 5 minuter. Låt svalna något.
  3. Lägg parmaskinkan på en skärbräda.
  4. Skiva mozzarellan och knipsa av några blad basilika.
  5. Lägg upp ett halvt knippe sparris på en skiva parmaskinka. Lägg på ca 3 skivor mozzarella, beroende på längden av sparrisen. Lägg några blad basilika ovanpå mozzarella skivorna. Peppra med svartpeppar.
  6. Rulla ihop parmaskinkan runt sparris och mozzarellan så det bildar en dolme. Gör fyra stycken.
  7. Pensla en ugnsfast form med olivolja och lägg i dolmarna.
  8. Gratinera i ugn i ca 5-10 minuter, mozzarellan ska inte smälta för mycket.
  9. Ta ut ur ugnen, lägg upp på tallrik och klar att servera.