Parmainlindad sparris med mozzarella och basilika

15
4
Parmainlindad sparris med mozzarella och basilika
Foto: TV4

Snabblagad förrätt med sparris och mozzarella inlindad i parmaskinka, kryddad med färsk basilika och svartpeppar.

Dryckesförslag på fördrink:

Rosévin, Chapel Hill.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 maj 2017
15
4

Du behöver

  • 500 g sparris
  • 70 g parmaskinka
  • 250 g mozzarella
  • 1 kruka färsk basilika
  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka sparrisen i en kastrull med vatten i ca 5 minuter. Låt svalna något.
  3. Lägg parmaskinkan på en skärbräda.
  4. Skiva mozzarellan och knipsa av några blad basilika.
  5. Lägg upp ett halvt knippe sparris på en skiva parmaskinka. Lägg på ca 3 skivor mozzarella, beroende på längden av sparrisen. Lägg några blad basilika ovanpå mozzarella skivorna. Peppra med svartpeppar.
  6. Rulla ihop parmaskinkan runt sparris och mozzarellan så det bildar en dolme. Gör fyra stycken.
  7. Pensla en ugnsfast form med olivolja och lägg i dolmarna.
  8. Gratinera i ugn i ca 5-10 minuter, mozzarellan ska inte smälta för mycket.
  9. Ta ut ur ugnen, lägg upp på tallrik och klar att servera.
Kommentera receptet

Fler goda recept