Paprikasoppa med bröd

Paprikasoppa med bröd
Foto: Tv4

Paprikasoppa med bröd

Av: Didrik - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

30 m

Paprikasoppa med krispiga västerbottenssnittar blir en härlig förrätt att njuta av innan middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 - 5

Soppa

  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g grillad paprika
  • 400 ml krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • chiliflakes
  • basilika
  • mandelspån

Brödet

  • baguette
  • 40 g smör
  • 200 g ost, riven (t.ex. västerbottensost)
  • vallmofrö

Gör så här

Soppa

  1. Börja med att finhacka lök och vitlök. Stek med lite olja samt salta och peppra. De ska bli lite svettiga men inte “stekta”.
  2. Häll av oljan från den grillade paprikan. Skär paprikan i lite mindre bitar och stek även dem några minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten och honung. Smula ner buljongen och salta samt peppra igen. Tillsätt även lite chiliflakes. Låt koka i 10 minuter, rör om då och då.
  4. Ta av från plattan och mixa med en stavmixer tills du får en slät konsistens, smaka av med mer kryddor.
  5. Låt soppan svalna lite innan servering. Garnera med basilika, mandelflarn och olivolja.

Bröd

  1. Skär bort de fula kanterna på baguetten, skär den sedan på mitten.
  2. Bre smör på baguetten och strössla över ost och vallmofrön.
  3. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och grädda på 200 grader i 5–7 minuter.