Paprikasoppa med bröd

Foto: Tv4
Paprikasoppa med bröd
17 ingredienser
30 m
Paprikasoppa med krispiga västerbottenssnittar blir en härlig förrätt att njuta av innan middagen.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Soppa
- 2 gula lökar
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- 500 g grillad paprika
- 400 ml krossade tomater
- 5 dl vatten
- 1 msk flytande honung
- 1 kycklingbuljongtärning
- chiliflakes
- basilika
- mandelspån
Brödet
- baguette
- 40 g smör
- 200 g ost, riven (t.ex. västerbottensost)
- vallmofrö
Gör så här
Soppa
- Börja med att finhacka lök och vitlök. Stek med lite olja samt salta och peppra. De ska bli lite svettiga men inte “stekta”.
- Häll av oljan från den grillade paprikan. Skär paprikan i lite mindre bitar och stek även dem några minuter.
- Tillsätt krossade tomater, vatten och honung. Smula ner buljongen och salta samt peppra igen. Tillsätt även lite chiliflakes. Låt koka i 10 minuter, rör om då och då.
- Ta av från plattan och mixa med en stavmixer tills du får en slät konsistens, smaka av med mer kryddor.
- Låt soppan svalna lite innan servering. Garnera med basilika, mandelflarn och olivolja.
Bröd
- Skär bort de fula kanterna på baguetten, skär den sedan på mitten.
- Bre smör på baguetten och strössla över ost och vallmofrön.
- Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och grädda på 200 grader i 5–7 minuter.