Pappardelle med svamp, fetaost, dill och citron

koket.se
Pappardelle med svamp, fetaost, dill och citron
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Pappardelle med svamp, fetaost, dill och citron

12 ingredienser

30 min

En fantastiskt god pasta, lite som en variant på carbonara, som du svänger ihop enkelt och snabbt. Välj gärna kantareller när de är i säsong, övrig tid på året går det fint med t ex skogschampinjoner.

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g pappardelle
  • 2 bananschalottenlökar, skalade och finhackade
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 2 citroner, finrivet skal och saft
  • 0,75 dl olivolja, mild
  • 2 g äggula
  • 150 g fetaost
  • 400 g svamp, t ex skogschampinjoner eller kantareller
  • 1 kruka färsk dill, hackad
  • salt
  • peppar
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara lite av kokvattnet när du häller av den
  2. Blanda lök, chili, citronskal, citronsaft och olivolja i en stor skål. Smula ner fetaosten fint och tillsätt äggulorna. Blanda runt.
  3. Dela svampen i bitar. Stek svampen i het panna i lite olivolja, när vätskan börjar försvinna ur pannan så fortsätter du steka till svampen fått lite färg.
  4. Vänd ihop nykokt pasta, svamp och fetaoströra. Tillsätt kokvatten, lite i taget, under omrörning tills du får en bra konsistens. Avsluta med dillen. Salta och peppra.