En fantastiskt god pasta, lite som en variant på carbonara, som du svänger ihop enkelt och snabbt. Välj gärna kantareller när de är i säsong, övrig tid på året går det fint med t ex skogschampinjoner.
400 g svamp, t ex skogschampinjoner eller kantareller
1 kruka färsk dill, hackad
salt
peppar
olivolja, till stekning
Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara lite av kokvattnet när du häller av den
Blanda lök, chili, citronskal, citronsaft och olivolja i en stor skål. Smula ner fetaosten fint och tillsätt äggulorna. Blanda runt.
Dela svampen i bitar. Stek svampen i het panna i lite olivolja, när vätskan börjar försvinna ur pannan så fortsätter du steka till svampen fått lite färg.
Vänd ihop nykokt pasta, svamp och fetaoströra. Tillsätt kokvatten, lite i taget, under omrörning tills du får en bra konsistens. Avsluta med dillen. Salta och peppra.