Pappardelle med kronärtskocka och tomat

15 röster
15 m
4

Lättlagad vegetarisk pasta med inlagda kronärtskockor, paprika och skållade tomater. Toppas med mycket persilja och parmesanost.

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pappardelle
  • 3 mogna goda tomater, skållade och skalade
  • 6 klyftor vitlök
  • 3 krukor bladpersilja
  • 2 dl god olivolja
  • 200 g inlagda kronärtskockor
  • 1 dl inlagd grillad paprika
  • 25 g parmesanost (reggiano, alltid!), riven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka vattnet till pastan i en stor kastrull.
  2. Kryssa tomaterna på ovan- och undersidan.
  3. Lägg ned dem i det kokande pastavattnet, låt ligga i cirka 20 sekunder, lyft upp och lägg i skål med iskallt vatten. Skala seden tomaterna så skinnet är borta och skär ner i mindre bitar.
  4. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Tillsätt hackad vitlök och hackade tomater. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Koka pastan enligt förpackningen.
  6. Skär ner paprika och kronärtskockorna i önskad storlek.
  7. Vänd ner i stekpannan och tillsätt den färdigkokta pastan. Avsluta med hackad persilja och riven parmesan.
19 februari 2016

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept