Spaghetti al olio, aglio e peperoncino

172 röster
4
Spaghetti al olio, aglio e peperoncino
Foto: Lina Eriksson

I Neapeltrakten betraktas antagligen den här rätten som fast food. Men för oss, som alltid är upptagna med att jaga vår egen svans, är det här en otroligt god pasta som bara tar några minuter att tillaga.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g spaghetti (eller spaghettini)
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 hel röd chili, liten torkad
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk persilja, finhackad
  • ev salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Krossa vitlöksklyftorna en aning, men se till att hålla dem hela.
  2. Värm upp oljan i en stor stekpanna. Fräs vitlök och chili varsamt i oljan utan att de tar färg, ca 10 minuter. Ta upp chilin och vitlöksklyftorna och kasta dem. Se upp för oljestänk!
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.
  4. Lägg över pastan i stekpannan och strö över persilja. Blanda väl. Smaka av och salta om det behövs.
  5. Servera spaghettin rykande het.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...