Pollo alla griglia

Pollo alla griglia
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Pollo alla griglia

1

10 ingredienser

Kryddad och dekorerad med rosmarin får kycklingen en fin örtsmak som jag är väldigt förtjust i. Vill du glänsa inför dina gäster och bjuda på hela denna meny så kan du, om du har platsbrist på grillen, börja med kycklingen, ställa den åt sidan under aluminiumfolie och sedan ta dig an det mer snabbgrillade: polentan och spetten.

Klicka här för att komma till Paolos recept på grillad polenta!

Ingredienser

portioner4
  • 1 kyckling
  • 2 msk olivolja
  • 8 stjälkar färsk rosmarin

Grillmix

  • 1,5 msk flingsalt
  • 1,5 krm svartpeppar
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 2 små torkade chilifrukt, smulade utan kärnor (peperoncino)

Pensling

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citron, saft
  • hushållssnöre [ca 6 st à 20 cm]

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Lägg hushållssnörena i blöt.
  3. Dela kycklingen i fyra delar. Blanda alla ingredienser till grillmixen och gnid in kycklingdelarna med blandningen. Lägg bitarna på ett ark aluminiumfolie, ringla över olivolja, tillslut folien och låt kycklingen vila i kylskåp i en timme.
  4. Bind ben och vingar tätt mot kycklingdelarna, och fäst samtidigt rosmarinstjälkarna under snörena.
  5. Pensla grillgallret med matolja. Grilla kycklingbitarna i 15−20 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta. Köttsaften ska vara ofärgad och innertemperaturen ca 70°.
  6. Pensla ofta med olje- och citronblandningen, men sparsamt för att undvika dropp i grillglöden.
  7. Klipp av snörena men låt rosmarinkvistarna ligga kvar på kycklingdelarna. Servera med en bit nygrillad polenta.