Agnello alla brace

Agnello alla brace
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Agnello alla brace

1

9 ingredienser

En mör lammkotlett är något av det bästa jag vet. Köttet smakar så gott i sig att jag inte vill gömma det bakom för mycket trixande. Men vitlök och timjan har ju aldrig skadat en köttbit.

Ingredienser

portioner4
  • 4 lammkotletter (à 125−150 g)

marinad

  • 1,5 dl vitt vin
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk honung, flytande
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 1 dl färsk timjan, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja, för pensling

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och häll över i dubbla plastpåsar. Spara ½ dl till pensling.
  2. Lägglammkotletterna i påsen och förslut noga. Låt köttet marinera i kylskåp i minst 3 timmar. Vänd några gånger under marineringstiden.
  3. Tänd grillen.
  4. Pensla grillgallret med lite matolja. Snitta fettranden på ett par ställen och grilla kotletterna i 3−5 minuter på varje sida. Pensla då och då med den sparade marinaden.
  5. Låt köttet vila insvept i aluminiumfolie i ca 15 minuter.
  6. Servera gärna kotletterna med de blandade grönsakerna i ugn på nästa uppslag.