Carciofini fritte - friterad kronärtskocka

Carciofini fritte - friterad kronärtskocka
Foto: Jonas Hallqvist
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Carciofini fritte - friterad kronärtskocka

0

7 ingredienser

Kronärtskockorna har en speciell plats i mitt och napolitanarnas hjärta. De här små godbitarna är en av vinnarna i en riktig antipasto.

Receptet ger ca 25 bitar.

Ingredienser

  • 1 burk små kronärtskockshjärtan [ca 300 g]
  • 1-1,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk olivolja
  • 0,25 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • solrosolja, till fritering

Gör så här

  1. Spola av kronärtskockorna med kallt vatten. Låt rinna av och torka försiktigt med hushållspapper.
  2. Blanda olivolja, salt och peppar i en skål. Dela kronärtskockorna, beroende på storlek, i halvor eller kvartar och lägg ner i skålen. Rör om försiktigt. Häll ut mjölet på en flat tallrik och vispa upp ägget i en djup tallrik.
  3. Vänd först kronärtskockorna i mjölet och sedan i det uppvispade ägget. Hetta upp rejält med solrosolja i en stekpanna, lägg ner skockorna och fritera några minuter tills de får en fin, gyllene färg runt om.
  4. Lägg de friterade kronärtskockorna på hushållspapper för att rinna av. Servera direkt.