Zucchine arrostite con pinoli ed aromi freschi - Zucchini med örter och pinjenötter

Zucchine arrostite con pinoli ed aromi freschi - Zucchini med örter och pinjenötter
Foto: Jonas Hallqvist

En snabblagad rätt med ingredienser som jag älskar: vitlök, färska örtkryddor, zucchini och rostade pinjenötter. Suveränt gott till både fisk och kött. Se bara till att pannan är duktigt het när du ska bryna zucchinin.

15 maj 2009
4

Du behöver

  • 4 st små zucchini
  • 3 msk pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 st skivad vitlöksklyfta
  • 3 msk finskivad salladslök
  • 0,5 st citron, färskpressad saft
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk strimlad basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och skär zucchinin på längden i långa, tunna skivor med hjälp av en osthyvel. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt dem rinna av i ca 10 minuter. Torka av skivorna lite lätt med hushållspapper.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, men rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid.
  3. Hetta upp hälften av olivoljan ordentligt i en stor stekpanna och bryn zucchiniskivorna hastigt så att de får lite färg. Lägg skivorna åt sidan.
  4. Värm upp resten av olivoljan i stekpannan. Lägg i vitlök och salladslök och fräs i ca 2 minuter. Lägg i zucchinin och tillsätt citronsaft, örter, salt och peppar. Låt sjuda i ett par minuter.
  5. Strö över pinjenötterna och servera.
Kommentera receptet

Fler goda recept