Zucchini con patate e pomodori

Zucchini con patate e pomodori
Foto: Lina Eriksson
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Zucchini con patate e pomodori

9

7 ingredienser

En skön, ganska matig grönsaksblandning som passar perfekt som tillbehör till både fisk och kött. Att den dessutom ser vacker ut gör ju inte det hela sämre.

Ingredienser

portioner4
  • 1 zucchini, medelstor (eller 2 små)
  • 4 potatisar
  • 2 tomater
  • 1 dl purjolök, finstrimlad
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär zucchinin i tunna skivor. Halvera tomaterna, lägg halvorna med snittytan neråt och skiva dem tunt. Skala potatisen och skiva den tunt, gärna i matberedare. Lägg potatisen i en skål, häll i hälften av både olivolja och salt och rör om.
  3. Varva zucchini- och potatisskivor på högkant. Stick ner tomatskivor och strimlad purjolök med jämna mellanrum. Stänk över resterande olivolja och krydda med resten av saltet.
  4. Stek i ugnen i 35–45 minuter. Strö över parmesanosten när 10 minuter av ugnsstekningen återstår.