Insalata di pomodoro

Insalata di pomodoro
Foto: Lina Eriksson
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Insalata di pomodoro

7

7 ingredienser

För att få till en riktigt god tomatsallad måste man välja varje tomat med omsorg. Råvaror av hög kvalitet är viktigt, och jag väljer noga när jag handlar. Jag kollar till exempel färg och konsistens, vilket faktiskt inte tar så värst mycket tid, men är nog så avgörande för ett lyckat resultat.

Ingredienser

portioner4
  • 4 tomater, fasta
  • 1 rödlök
  • 2 stjälkar stjälkselleri

dressing:

  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk balsamvinäger (av god kvalitet)
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär tomaterna i tunna, men hela, klyftor. Strimla rödlöken tunt och skär sellerin i 0.5 cm tjocka skivor.
  2. Blanda olivolja, balsamvinäger, oregano och salt i en salladsskål. Tillsätt tomater, selleri och lök, och blanda väl men försiktigt.
  3. Servera tomatsalladen på assietter eller i små skålar, och avsluta med att skeda över lite extra dressing.