• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pannkaksmuffins med grädde och sylt

Pannkaksmuffins med grädde och sylt
Foto: Lisa Höök

Pannkaksmuffins med grädde och sylt

6 steg att laga

10 ingredienser

20 m

Pannkakor som muffins är riktigt smart och passar perfekt till helgen brunch! Servera dem med grädde och sylt och de blir oslagbara.

Receptet är ur boken ”Systrarna von Sydow- Maten, livet och samtalen runt köksbordet”, The Book Affair

Ingredienser

portioner12 stycken
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 4 dl standardmjölk
  • 3 ägg
  • olja, att smörja formarna med
  • grädde, vispad, till servering
  • sylt, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Använd gärna stora bullformar i stadigt papper.
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
  3. Rör i mjölken och därefter äggen. Vispa till en jämn pannkakssmet.
  4. Smörj muffinsformen med olja (behövs inte med pappersformarna) och fyll formarna med smeten så att det är 1/3 kvar till kanten.
  5. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter, tills alla muffins är gyllenbruna och har ”lyft”.
  6. Servera med vispad grädde och sylt.