Pannkaksmuffins med grädde och sylt

43 röster
20 m
12 stycken
Pannkaksmuffins med grädde och sylt
Foto: Lisa Höök

Pannkakor som muffins är riktigt smart och passar perfekt till helgen brunch! Servera dem med grädde och sylt och de blir oslagbara.

Receptet är ur boken ”Systrarna von Sydow- Maten, livet och samtalen runt köksbordet”, The Book Affair

Visa mer
20 m
12 stycken

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 4 dl mjölk (helst 3 % fetthalt)
  • 3 ägg
  • olja, att smörja formarna med
  • grädde, vispad till servering
  • sylt, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Använd gärna stora bullformar i stadigt papper.
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
  3. Rör i mjölken och därefter äggen. Vispa till en jämn pannkakssmet.
  4. Smörj muffinsformen med olja (behövs inte med pappersformarna) och fyll formarna med smeten så att det är 1/3 kvar till kanten.
  5. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter, tills alla muffins är gyllenbruna och har ”lyft”.
  6. Servera med vispad grädde och sylt.
12 maj 2019

Laddar fler recept...