Pannkaksmuffins med grädde och sylt

Pannkaksmuffins med grädde och sylt
Foto: Lisa Höök

Pannkaksmuffins med grädde och sylt

78

6 steg att laga

10 ingredienser

20 m

Pannkakor som muffins är riktigt smart och passar perfekt till helgen brunch! Servera dem med grädde och sylt och de blir oslagbara.

Receptet är ur boken ”Systrarna von Sydow- Maten, livet och samtalen runt köksbordet”, The Book Affair

Ingredienser

portioner12 stycken
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 4 dl standardmjölk
  • 3 ägg
  • olja, att smörja formarna med
  • grädde, vispad, till servering
  • sylt, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Använd gärna stora bullformar i stadigt papper.
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
  3. Rör i mjölken och därefter äggen. Vispa till en jämn pannkakssmet.
  4. Smörj muffinsformen med olja (behövs inte med pappersformarna) och fyll formarna med smeten så att det är 1/3 kvar till kanten.
  5. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter, tills alla muffins är gyllenbruna och har ”lyft”.
  6. Servera med vispad grädde och sylt.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer